-----------------------------------
Tercu Jan Ovidiu
01 Apr 2006 18:21


-----------------------------------
Salut!
Am sa va raspund pe rand la toate problemele ridicate:

1. Site-ul planetariului este: www.planetarium.lx.ro

2. Site-ul astroclubului Calin Popovici, care functioneaza pe langa planetariu il puteti gasi la adresa: www.calin-popovici.uv.ro
Ambele site-uri sunt facute de un membru al astroclubului pe nume Alex Dumitriu, iar site-urile nu sunt facute cu dreamweaver, ci cu sistemul de site e107; precizez in continuare ca Alex este elev in clasa a X-a la unul dintre liceele din Galati.

3. Avem in constructie site-ul muzeului, dar din motive obiective, este vorba de timp, nu este disponibil. Avem server, exista un coleg care a facut site-uri si se pricepe bine la informatica, dar in acest moment colegul meu este acum director stiintific si nu prea are timp sa realizeze acest site al Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati.

4. Proiectorul folosit la planetariu nu este de 1000 Euro, ci a costat, in urma cu 4 ani, 400.000.000 lei, fiind un proiector Sanyo.

5. Nu stiu daca oricine poate sa faca ceea ce fac eu la Galati, pentru ca acele spectacole sunt create de mine si cauta sa fie pe gustul publicului larg.

6. Ceea ce vizitatorii de toate varstele pot vedea la planetariu sunt: proiectii, lectii tematice de astronomie, programe educationale, si se pot gasi pe site-ul planetariului.

In final, am sa fac cateva precizari:
- daca in urma cu 3 ani, nu as fi propus conducerii de atunci sa facem proiectii cu un proiector obisnuit, digital, astazi, planetariul Galati nu ar fi existat, si nici observatorul care in acest moment este in constructie.

- site-ul planetariului este facut provizoriu, pana in momentul in care va fi gata site-ul complexului muzeal si are rolul de a informa publicul larg de activitatile care se desfasoara aici.

- in curand veti vedea si foarte multe imagini de la actiunea de cultura si  educatie organizata cu ocazia eclipsei, unde am avut peste 2000 de vizitatori.