-----------------------------------
katran
27 Ian 2017 13:31


-----------------------------------
Absolut corect , esti limitat de distanta intre gantry si masa de lucru ... atat ca aia nu poti s-o faci 
prea mare , ca nu e in regula ... mai ales daca vrei prelucrari in aluminiu la niste precizii rezonabile.

Upgrade poti sa faci ...depinde de design , trebuie facuta proiectarea mai intai ... daca ai bafta si 
gasesti niste ghidaje profilate la pret de dumping ... structura ta e in regula , suporta sarcini de 
lucru mai mari fara probleme . 

Cum crezi ca am reusit sa-ti dau masina la pretul ala ? Diferenta e in ghidaje si suruburi cu bile ...la 
masina asta o sa pun suruburi cu diametru mai mare , ceva mai " spalate " ( TBI / Taiwan ) , plus 
ca structura portalului e nitel mai solida , sa poata inghiti niste vibratii mai usor ... Evident , o sa 
fie nitel mai scumpa , mai ales daca eventualul client o sa vrea un motor de frezare serios ... dar 
si performanta o sa fie alta , direct proportionala cu calitatea componetelor . 

Man , construiesc masini din astea de vreo 8 ani , am invatat niste chestii pe pielea si pe banii mei , 
nu poti sa faci din caca bici , si apoi sa te astepti sa mai si pocneasca ... 

cheers.