-----------------------------------
Chesster
23 Feb 2017 18:19


-----------------------------------
Am primit setul si il voi trimite inapoi.Motivul este ca ocularul de 10mm are chiar pe marginea lentilei o crapatura sau bula de aer.Nu afecteaza la observatii dar daca voi vrea sa-l vand vreodata voi avea probleme.A doua problema este ca turela nu intra in focus pe luneta mea,doar cu ocularele separat.M-am uitat prin toate ocularele si se vede superb (la terestru),inclusiv plossl-ul de 32mm.Ma impresionat si barlow-ul comparand cu cel acromatic care il am eu.Ofera imagini f clare si luminoase.  BCO 10mm fata de Vixen 10mm e cu ceva mai luminos si parca ofera cu ceva mai mult detaliu (probabil ca la astro ar trebui testat).Dintre toate piesele ocularul BCO 18mm a oferit cea mai frumoasa priveliste.  Comparand BCO 32mm plossl si Vixen 30mm prefer Vixen-ul. Se pare ca plossl-ul BCO are un fov mai mic de 50 si parca nu vine bine pe ochi..Ocularele Vixen dau o tenta galbuie,fata de cele ortho,probabil  coating diferit.
  Ca si rezumat,din acest set,as alege ocularele 10mm,18mm si barlow-ul 2.25x,care e posibil sa mi le cumpar separat in cazul meu..