-----------------------------------
rwrr
03 Mar 2017 13:56


-----------------------------------
Ca sa faci poze la un fel de peisaj in care sa apara stelele iti trebuie un full frame cu obiectiv fisheye, parerea mea. De ce? fiindca poate sa absoarba cea mai multa lumina intr-un timp cel mai scurt. Aia inseamna ca nu apuca sa se roteasca cerul prea mult in timpul tau de expunere. Pentru asa ceva iti ajunge tripod photo care sa tina aparatul nemiscat. Din moment ce faci poze la puncte luminoase ai mai putine probleme de noise si orice senzor full frame care se duce la ISO cat mai mare (1600+) e suficient. Ca sa faci poze spectaculoase cu zoom mare cred ca deja iti trebuie timp de expunere indelungat si atunci si o montura care sa urmareasca cerul. 
Din experienta cu aparate foto e bine sa te axezi pe o gama... deobicei obievele sunt mai importante fiindca nu prea raman in urma din punct de vedere tehnologic. Daca iti iei de exemplu un Nikon sau Canon poti peste 7 ani sa schimbi doar body-ul si sa pastrezi obiectivele. Daca iti iei un sony si un obiectiv.. peste 5 ani un nikon si un obiectiv... si apoi un canon si un obiectiv, o sa te chinui numa.

Sa inteleg ca n-am sanse cu nikon D5300 sa scot astfel de poze din moment ce nu este full-frame?