-----------------------------------
rwrr
03 Mar 2017 14:08


-----------------------------------
Da, asa e, daca ai un DSLR Samsung din 2008 sunt clone de Pentax si se potrivesc obiective Pentax K-mount. Si cred ca deja aveau senzor destul de bun pentru ISO mare. 
Eu acuma am vazut atent cum a fost facuta poza respectiva. 
rwrr, in teorie si tu ai putea obtine ceva de genul ala cu DSLR-ul tau. Daca ai obiectivul standard de 18-55mm, cu zoom-ul la minim poti f3.5, setezi ISO 1600... problema va fi la timpul de expunere, 120s mi se pare cam mult, cred ca acolo el a urmarit un pic cerul (restul e putin miscat in poza). Aici nu ma tare pricem dar cred ca o montura ecuatoriala motorizata solida poate sa urmareasca pentru timp mai lung, si cred ca e si mai ieftina decat un aparat si obiective care sa iti permita sa faci poze bune in timp mai scurt.

ai samsung gx-20 cumva ?

Salut! Din cate imi amintesc, am modelul GX 10, modelul lansat in 2006. Dar nu sunt singur pt ca este cu mine.
In legatura cu "Aparat+obiective vs Montura", as opta totusi pentru un aparat mai performan si cand prind ceva experienta, sa dau banii si pe o montura. La ce am cautat pe Internet, un Nikon D5300 + un obiectiv wide, m-ar duce pe undeva la 1200 de euro. Tripodul+Declansator+Baterie Suplimentara, inca 300. M-as incadra in bugetul initial. Dar ctinionut m-a pus pe ganduri cu faptul ca nu ar putea fi realizata fara un full-frame.
Defapt, teama mea cea mare ar fi sa dau banii pe niste echipamente, si sa-i dau degeaba pt ca nu sunt suficient de performante. Din aceasta cauza citesc cat mai multe pareri si incerc sa-mi dau seama daca merita sa iau 5300 + un obiectiv wide sau ar trebui sa mai astept, sa-mi iau un full frame cand am banii. Clar prima varianta este mult mai ieftina  :D  Dar ieftin nu reprezinta performanta cand vine vorba de orice fel de echipament.