-----------------------------------
Mircea Pteancu
15 Mar 2017 15:41


-----------------------------------
Foarte interesant topicul.
Sfaturile pe care colegii le-au dat lui Mihai imi par foarte la locul lor.
Toti am trecut prin febra asta , eu cand am revenit la Astronomie ,pe la 24 de ani , mi-am jurat in barba sa-mi construiesc un telescop cu apertura de un metru.
Confruntat cu dificultatile din lumea reala , am tot redus din ideal.
(Acum ma multumesc cu telescoape care au distanta focala in jur de un metru...  :D )

Pe linia celor spuse de ncn : pe la 1800 un tip pe nume William Kitchiner a mostenit la varsta de 24 de ani o avere care in banii de azi ar insemna cateva zeci de milioane de euro.
Il prinde pasiunea pentru Astronomie.
La banii lui ,si-a permis sa apeleze  la mesteri al caror nume este respectat si azi precum Dollond, Ramsden,Herschel ,Watson si altii.
Pana la urma ,putem spune ca si-a realizat visul si a avut telescopul perfect sub forma unei menajerii de 51 de telescoape de toate tipurile existente in vremea lui.

Eu nu pot sa-ti dau nici un alt sfat decat acela de a studia literatura de nisa.
Am mai dat acest sfat unui coleg incepator aflat in cautarea telescopului perfect.
El mi-a raspuns ca asta face... dar de fapt citea reclamele de pe Internet.
A face asta este ca acel fecior de la tara care isi cauta mireasa  ''fata mare'' prin cluburile de striptease.
Exista literatura de nisa  , de pilda ''Starware'' al lui Phil Harrington.

Succes , Mircea