-----------------------------------
Mihai Nastase
25 Mar 2017 00:56

Ce poti vedea cu un telescop astronomic ???
-----------------------------------
Au trecut cateva saptamani de cand m-a prins microbul.Normal ca nu vreau sa fac un pas gresit si ma documentez cat pot de bine in privinta achizitionarii unui telescop.Dupa  aproximativ 3 saptamani de documentat nu am reusit sa inteleg mare lucru.Vizual poti vedea imaginile planetelor sau DSO -urilor ca in video-ul de mai jos sau este doar o  stratagema comerciala de a vinde un produs ,telescop in cazul de fata ? Sa faci observatii vizuale este una si sa faci astrofotografie este cu totul altceva,acest lucru l-am inteles bine de tot.Procesatul sau fotoshopatul  unei poze poate induce in eroare mai ales atunci cand nu se specifica clar ......- aceasta poza este cosmetizata  si nu o veti putea percepe in nici un caz in mod vizual dumneavoastra, ci o vor face  aparatele foto specializate si softuri dedicate - Deci in concluzie ce  putem vedea de fapt printr-un telescop astronomic ?...Cat de mare putem vedea obiectul in sine ? Cat de clar ? Cat de colorat ? Cat de spectaculos...etc. - Intrebarea finala este .Ce telescop trebuie sa imi cumpar ca sa vad Jupiter  si Luna ca in filmuletul de mai jos ,care nu pomeneste nimic de fotografii procesate sau alte procedee artistice ??? Multumesc anticipat celor care ma vor lamuri in aceasta problema importanta !!!
 https://www.youtube.com/watch?v=Hil4qGqdGWs