-----------------------------------
FlorinC
28 Mar 2017 12:29

Observatii cu luneta de 102mm
-----------------------------------
Erwin,
Sunt de acord cu Sternchen, asteptam cu mare interes rapoartele de observatii cu luneta de 110mm. 

In ceea ce priveste "arsenalul" tau de Naglere...tot respectul. Eu fac eforturi sa il conving pe iepuras ca cel mai bun dar ar fi...un Tele Vue Plossl de 8mm la care visez de ceva timp. Luneta mea 102/1000 "AG9", am pus-o pe montura NexStar SLT (cu teama pentru ca depasea greutatea lunetei 102/660 cu 1,3kg...si am schimbat deja un motor...) si montura n-am putut cu nici un chip s-o aliniez. Nici la 3 stele nici la Polaris...nici la Jupiter. Se ducea anapoda. Intr-adevar luneta tremura ca piftia si treceau cateva secunde bune pana sa se linisteasca. Am NEQ-5 Pro pe care insa vreau sa o dotez cu GoTo si va "lucra" in tandem cu Mak-ul de 150 la stele duble... Pentru luneta 102/1000 ai dreptate, mi-ar prinde bine o montura tapana gen piston...(daca ai ceva disponibil, poate putem discuta...) sau T-Rex pe care as fi vrut sa o realizez si pentru care sunt deja pregatit cu un trepied de lemn tapan pentru topo (ca cel pe care l-am vazut in poze la domnul Pteancu).