-----------------------------------
Armand Popa
05 Apr 2017 10:26

Buna ziua si bine v-am gasit
-----------------------------------
Buna ziua si bine v-am gasit pe forum. Numele meu este Armand Popa, am 35 de ani si sunt din Arad.

De mic copil m-a fascinat cerul instelat stand si ore uitandu-ma la constelatii, Luna si presupunand care e planeta Marte asa, dupa culoare :) M-a si batut gandul sa imi construiesc un instrument, dar cumva pe vremea aia nici macar de un binoclu nu am reusit sa fac rost. In urma cu vreo 7-8 ani mi-a revenit ideea construirii unui telescop, asa ca dupa cautari pe internet despre cine se ocupa de astronomie in Arad, l-am abordat pe dl Mircea Pteancu prin 2010 pe email cerandu-i sfaturi pentru construirea unui telescop, dar desi dl. Mircea mi-a raspuns si mi-a trimis material din care sa ma documentez, mi-a dat chiar si sfaturi dar cumva tot proiectul a ramas in aer si a ramas sa urmaresc cerul cu un binoclu simplu tcm.

La sfarsitul anului trecut, am primit de la un prieten un telescop newtonian azimutal de 76x700mm nefunctional. L-am abordat din nou pe dl. Mircea cerandu-i un sfat. 
Iar dansul m-a primit cu maxima prietenie si m-a ajutat, sfatuit, indrumat. Am participat impreuna si la o observatie si am ramas surprins de o experienta extraordinara asa ca abia astept urmatoarele observatii si vreau sa aflu cat mai multe despre acest domeniu fain :)

Este totusi &#8220;next level&#8221; de la &#8220;uitatul la cer cu capu sus&#8221; sau de observatiile prin simpaticul meu telescop tcm :)