-----------------------------------
StarChild
06 Apr 2017 14:27


-----------------------------------
@nobody: as face baza de beton suficient de inalta cat sa pot monta capul monturii direct pe beton (prin intermediul placii ptr reglarea orizontalitatii evident). In felul asta as evita pilonul metalic vertical care este un captator / amplificator de vibratii.

In rest, varianta cu blocurile mai mici suprapuse ar fi OK dpdv al manevrarii ca le poti muta singur (eventual cu inca o persoana) mai usor decat un gogoloi de juma' de tona. Dar asta e destul de relativ... eu de ex am pe vecinu' care are tractor cu brat cu cupa si as putea ridica piedestalul agatat de cupa lejer... m-ar costa 1 citro sa mi-l mute dintr-o parte in alta.

@mihai_leahul:  pretul ar fi un inconvenient. precum si faptul ca fierul ala trebuie taiat la forma/dimensiune. Daca vorbim de suprapunerea unor placi de 20mm grosime de exemplu, cine taie placile alea cu altceva decat cu autogen sau taiere cu jet de apa, sau laser ? ca la bomfaier sau flex n-ai nici o sansa...si apoi nu cred ca sunt prea multi ATMisti care sa aibe in gospodarie un autogen, sau taiere cu jet de apa, sau laser  :mrgreen:   eu cel putin n-am. Pe de alta parte un cofrag decupat dintr-o coala de OSB sau niste resturi de scanduri de pe langa casa gasesti mai usor si e mai la indemana, ai nevoie de un pendular si o surubelnita de mana sa innadesti lemnele.