-----------------------------------
Skyliner
06 Apr 2017 18:13


-----------------------------------
Va multumesc de raspunsurile date, pentru a vedea daca e colimat mi-am construit acasa o stea artificiala din folie de aluminiu lipita pe un adaptor care se prinde de un led puternic.
M-am indepartat cu makul 20 de metri de sursa de lumina, in folia de aluminiu am facut mai multe gauri cu dimensiuni diferite cu ajutorul unui ac foarte ascutit si drept la varf, apoi am inspectat la lumina cu un ocular de 10mm daca gaurile is perfect rotunde care nu au iesit le-am astupat cu banda izolanta.
Astfel am reusit sa fac 4 gauri cele mai mici am bagat putin doar varful acului cat sa fac o micro gaura care abia se vede sau nu la lumina zilei apoi am verificat cu oc de 10 la lumina daca gaura e rotuna.
 Rezultatul e spectaculos, instrumentul e colimat la perfectiune iata o imagine, sunt foarte multumit de el. 
 La partea de curatare nu i dau importanta am citi pe net ca nu e necesara o curatare fregventa a instrumentelor ca praful nu influenteaza, o curatare minima odata pe an trebuie facuta, de preferat primavara. :wink:
 Makul are un parasolar montat pentru protectie dintr-un castron de la o smantana :lol: optimizat pentru asa ceva utilizabil doar in campul munci. :P

Ce am vazut prin mak o sa va povestesc mai incolo sa va tin umpic in suspans.  :wink: