-----------------------------------
clujeanul
03 Iul 2007 11:47

Tasco Luminova - incepator
-----------------------------------
Incep prin a spune ca sunt un incepator in cel mai bun sens al cuvantului intr-ale astronomiei. Mi-am achizitionat un telescop Tesco Luminova care arata cam asa si are caracteristicile din lista: http://www.shopmania.ro/magazin~online-instrumente-optice~produs-tasco-luminova-675x114~p-1067.html 
Cineva spunea tot pe acest forum ca in afara acest gen de telescoape sunt considerate jafuri, pe cand la noi, sunt acceptabile... 
Acum as avea mai multe intrebari cunoscatorilor.
1. E o alegere buna?
2. Ce pot observa cu el? L-am folosit de vreo doua, trei ori, am vazut ceva stele, si luna foarte bine.
3. Pe unul din cele doua suporturi ale tubului, am un surub pentru aparatul foto. Am montat aparatul digital din dotare, dar nu se alineaza nicicum cu luneta de pe tub. Am reusit cumva cumva sa realizez niste poze, dar slabe de tot, avand in vedere si puterea lunetei. Intrebarea mea e, cum as putea realiza poze prin ocularul principal, ce fel de aparat mi-ar trebui...sau daca cumva exista vreun dispozitiv care sa imi permita legarea laptopului la telescop...
4. Ce soft imi recomandati pentru a identifica cat mai bine ceea ce observ prin telescop. Ma gandesc ca exista programe cu harta cerului online...vazuta din punctul in care te aflii? Intreb si eu ca incepator.

Astept niste raspunsuri...mersi fain!