-----------------------------------
zoth
18 Apr 2017 10:30


-----------------------------------
Luneta e buna si nu e asa de mare cum lasa Valy sa se inteleaga, cap coada masoara doar 65cm si are 5,4kg cu sina, inele si capacul metalic de protectie pentru obiectiv.
Nu e apo, arata ceva culoare pe trecerile mari de contrast dar imaginea e frumoasa iar contrastul te lasa fara respiratie ... La inceput credeam ca sticla asta FK61 are ceva magic in ea insa apoi am realizat ca de vina sunt polisarea si figurizarea finala facute in regim manual.
Dintre toate lunetele ED pe care le am asta imi place cel mai mult  :D
Varianta TS are dezavantajul unei greutati ceva mai mari data de focuserul pe 3" care la vizual nu prezinta niciun avantaj. M-as bucura sa mai fie cineva in bucuresti cu o luneta de asta.

Daca vrei s-o folosesti strict vizual ti-as recomanda o montura azimutala, cu un EQ te complici si adaugi si greutate nejustificata sistemului. Despre motoare, acumulatoare si alte minuni nici nu mai spun, greutate inutila in plus ...

Pentru barlow si oculare incearca sa eviti chinezariile, mare parte dintre ele sunt pocnitori veritabile. Mai bine un PM si cateva Plossl de la Televue.