-----------------------------------
TheLycan
19 Apr 2017 12:43


-----------------------------------
Multumesc pentru pareri.

Daca eram aproape hotarat sa merg pe EQ5, mi-a dat seama ca nu prea ma coafeaza nici la portabilitate si nici la portofel.

In situatia de fata stau la bloc, in Bucuresti unde am un balcon deschis de vreo 6m. Dar partea de cer visibila este spre centrul orasului, de unde nu am mari sperante (poate doar o planeta, luna ceva). 
Un alt aspect e ca o sa ma tenteze sa folosesc telescopul la tara (o data pe luna), si pe unde mai am drumuri. Doar ca un EQ5 din ce am citit are 8kg+contragreutate (5kg) + tubul (6kg) + accesorii genti.
Nu suna foarte tentant si nici practic. 
Alt dezavantaj ar fi ca trebuie investit in genti de carat/depozitat, care sunt destul de scumpe si atunci am ajuns la urmatoarele concluzii:
1. Iau AZ-4. Am rugat pe cineva sa intrebe daca este suficienta montura pentru TS 110 (6kg). Pe site am vazut ca suporta 6,8kg, deci nu stiu ce sa zic. Costul ar fi 1000 lei.
2. Iau AZ-5. Mi se pare un pic mai practica decat EQ, dar nu am vazut-o live. Costul e undeva la 1700 lei.
3. Iau EQ 3 sau Eq5 SH. Daca nu ma obisnuiesc cu ele le revand, doar ca ajung iarasi in square 1.

Referirtor la telescop TS 110 Photoline, l-am gasit la 4500 lei, unde mai trebuie sa adaug 500 lei pentru geanta de depozitare si transport. Dar pana ma decid cu montura, nu pot lua o decizie la telescop...si nu prea as vrea sa fac un compromis la greutate = apertura.