-----------------------------------
HoO_Germany
04 Iul 2007 20:05


-----------------------------------
Va multumesc tuturor pentru sfaturile si raspunsurile foarte rapide si mai am o intrebare la fel de "stupida" ,cu  ce telescop  se pot vedea detaliile galaxiilor si la ce pret sunt acestea?

Lucia tu ai fost prima care mi-ai scris cand m-am inscris pe forum, dar si cea care acum ai raspuns un pic cam dur  :) dar ai spus atunci ca este foarte dura viata aici deci chiar trebuie sa iti multumesc .
Poate ai folosit un cuvant mai dur, dar nu imi este rusine de intrebare si poate se judeca prea dur , dar asa e viata uneori .
De ce unii pot sa raspunda la intrebare fara sa comenteze nimic doar sa incerce sa ajute pe cei care sunt "cre....", nu sunt suparat si o sa mai pun intrebari de genul asta  :)

Hai Mihai eu zic sa nu et incruzi la intrebari  :) . Esti nou la astronomie si nu stii ce si cum. Intraeba si ce putem, iti dam raspuns.

Ca sa vezi detalii la galaxii este cum scrie Alex, iti trebue un telescop mare, la un cer intunericat (la tara) poti sa incepi cu 10" sau 12", aici ar fii bun un Dobson, ca este platibil in aceasta marime.
Dar totusi (si a scris si Alex) detalii ca in poza nu o sa poti sa vezi, si ca incepator nu numai trebue sa inveti cum sa lucrezi cu un telescop, dar si observarea obiectelor trebue invatat.
Forever_Man observa cu un 8" Dobson unde si el este incepator, dar vezi ca el scrie ca vede cam niste amanunte, unde desigur telescopul care-l ai tu actual, nu poate sa-ti arate.
Totusi nu ai un telescop rau pentru incepator, de duci la nebulae planetare (M57, M27) roiuri globulare M13 sau planete, luna, si tot o sa ai destul de a putea observa.
Totusi iti trebue ori un soft de Sky-harti, sau ceva unde poti sa te orientezi pe cer unde stau obiectele.