-----------------------------------
CAdi
19 Apr 2017 19:30


-----------------------------------
Tot teorie este !

Spa&#539;iul nu există apriori, dimensiunile nu sunt altceva decât ni&#537;te grade de libertate de mi&#537;care ale corpurilor sau particulelor permise de legile fizicii...

Spatiul asa cum il concepem astazi, in acest univers cu aceste legi,  nu exista apriori, pentru ca
 universul conform teoriei Big-Bang a inceput dupa Marea Explozie...  
Insa universul se extinde . In ce se extinde universul ? Intr-un Hiperspatiu care are 
cel putin o dimensiune in plus fata de universul cunoscut, acest continuu spatiu-timp propus de Einstein...
Cum am mai spus, numai asa s-ar justifica curbarea vidului sau acelui loc liber dintre corpuri spatiale.

Insa am sa revin cu reluarea teoriei ceva mai ,,pamanteana"' ,despre curbarea traiectoriei unui
corp spatial, luminii etc in apropierea masei, care ii da dreptate lui... Newton !
Newton a cazut in capcana sistemului de referinta: legile lui pentru a fi aplicate in spatiu trebuiau raportate la un spatiu si la un timp absolut pe care nu l-a gasit si aici a intervenit Einstein care a postulat ca viteza luminii reprezinta acea constanta absoluta in orice sistem de referinta si a elaborat Teoria Relativitatii (generala si restransa)