-----------------------------------
Skyliner
03 Mai 2017 08:11


-----------------------------------
Luneta este operationala in ciuda faptului ca are o varsta inaintata, ea lucreaza impecabil fara urme de degradare a imagini si la puteri mari, acest fapt a fost dovedit la al doilea sau first light oficial in care am observat Luna, Jupiter, stele duble nu m-am atins de dso.
Ca si prima impresie legata de optica + reconditionare este foarte buna a iesit asa cum am vrut in ciuda faptului ca anuminte persoane nu au fost de acord cu aceasta solutie de refacere si au considerat-o o pierdere de vreme fara sansa de reusita, acest lucru sa dovedit a fi contrariul iar rezultatul final ia surprins pe toti in ciuda comentarilor fara sens.
Un lucru conteaza decat o chinezarie mai bine ceva mai bun.
Raportul de aseara.
Intrucat observatiile au fost efectuate fara prisma sau oglinda care nu am reusit sa i adaug luneta lucreaza perfect.
Jupiter apare ca un disc perfect rotund cu un oc de 25mm iar cu un oc de 10mm se disting slabut cele 2 benzi, totul se schimba cand am inserat in portocular grosismentul de 6mm acum cele doua benzi se vad usor si bine definite. Iar la oc de 4mm imag nu se degradeaza benzile se vad mai bine, dar imaginea isi scade din luminozitate.
Luna foarte frumos la toate puterile ea face toti bani. :wink: 
Stele duble:
Trebuia sa incerc si alte obiecte intrucat lumina Lunii imi impiedica sa ma aventurez in tainele dso, am obs 3 duble Castor, Algieba, Mizar care is mai luminoase si usor de gasit fara finder.
Castor cu oc de 4mm aparea in forma de 8 cu componentele distincte dar fara spatiu negru intre ele, aceiasi chestie si la Algieba componentele vizibile aratau frumos miculute dar placute si dragalase in campul vizual. Mizar era complet separat.
Castor mai are o intalnire programata pe alta data, ce m-am gandit e sa incerc o putere mai mare parca luneta mai poate cere ceva in plus doar sa vad daca le pot macar separa pe cele doua.
Cer senin.