-----------------------------------
HoO_Germany
06 Iul 2007 13:26


-----------------------------------
Datorita faptului ca am pus o gramada de intrebari in doua-trei mesaje, ati ramas "restantieri" la unele raspunsuri  8) 
Prima ar fi legata de faptul ca detin un laptop si as vrea sa stiu prin ce modalitate pot lega laptopul de telescop pentru niste capturi a imaginilor privite. Din cate am citit pe forum, exista ceva ocular cu iesire cu mufa care vine legat prin laptop prin USB. Asa o fi? Sau exista si alte variante?
A doua ar fi legata de magazine in care as putea gasi accesori pentru telescoape. Daca exista in Cluj sau altundeva in tara? Sau doar de pe net se pot comada? Si, daca sunteti draguti, sa imi recomandati vreun model mai profesionist, si daca e compatibil cu ce telescop detin.
Si ultima chestiune e legata de intretinerea telescopului. Unde ar fi cel mai propice mediu pentru pastrarea lui. Dupa cum v-am zis, am pe langa casa, beci, atelier, debarale, etc, sau poate chiar inauntru?

Multzam fain!

Ocularul mentionat pentru telescop nu este de recomandat, imaginea nu este foarte buna si costa prea mult. Daca vrei sa castigi poze cu telescop, se recomanda o Web-Cam (ToU 740 k sau 840k) sau daca nu gasesti alta, merge si "noua" Philips SPC.
Acolo se pot obtine adaptoare a pune camera in focusar unde poti lega Laptop cu telescopul. 
Metoda asta iti permite sa faci avi (film format) al lunii, planetelor si cu filtru solar si soarele.
Pastrarea telescopului este bine in casa, acolo sa fie acoperit tubul sa nu intra praf pe optica si gata.