-----------------------------------
nobody
07 Mai 2017 23:15


-----------------------------------
Putin probabil sa fie de la alimentare. O vreme am folosit cu brio un traf clasic de 12V 1A. In prezent folosesc unul de 1.5A, dar nu pentru acel curent mai mare ci pentru ca este mai compact si mai usor, fiind in comutatie. Chiar dupa ce am luat montura, am chinuit-o cu o sursa de laborator (care permire limitarea si citirea curentlului si a tensiunii in timp real), tocmai ca sa vad cam cat ar merge pe baterii (reincarcabile) si unde incepe sa dea rateuri. Din ce-mi aduc aminte a mers pana la 9V, chiar daca abia mai misca la slew, nu pierdea alinierea. Asta din cauza ca are encodere pe motoare, iar motoarele sunt de curent continuu, nu pas cu pas ca sa scape pasi. Sub 9V, "telecomanda" incepea sa se reseteze. Uneori ramanea complet blocata si se reseta imediat cum cresteam tensiunea peste 9V. In termeni electronici, aceasta este o forma de protectie ca microcontrolerul sa nu o ia razna la tensiune sub limita, ce se numeste "Brown-Out detection". La fel face daca n-ai contact bun la mufa de alimentare sau la baterii.

Concluzia mea de atunci: montura nu este pretentioasa la alimentare, iar daca apar probleme, acestea nu trec neobservate, cel ptuin la modelul ce-l am eu.

Despre ceas, zici ca ramane in urma in mod continuu sau se da in urma doar dupa procedura de aliniere ? Cu cat ?