-----------------------------------
milanpicard
22 Mai 2017 18:18


-----------------------------------
Pff, scuze, am crezut ca nimeni nu mai raspunde la acest thread... :P si nu m-am mai uitat pe aici. Scuze! Mersi pentru linkuri. Dar ce fel de carti sunt acestea? M-am uitat la cateva pagini, si am vazut ca e vorba despre... viata pe Marte? Istoria planetei Marte? Nu e cam sf acest topic? Sau nu ma pricep eu asa bine? (eea ce e probabil :)) Nu stiu nimic despre acest Lowell... ai putea sa imi spui mai multe despre el si aceste carti?

P.s. Cartea asta a lui Asimov nu este chiar niciunde?? :(:(

M-am uitat pe google si mi-l amintesc pe Lowell din cartea lui Carl Sagan, cred!! :D:D Omul care a desenat canalele alea multe de pe Marte, si spunea ca sunt facute sigur de o inteligenta! Si Sagan spunea cu umor: "Acele canale sigur au fost facute de o inteligenta... intrebarea e pe care parte a telescopului se afla inteligenta!" Atata am ras :D:D
Deci asta e omul care a studiat in detalii planeta, Marte, printre altele... si a facut multe presupuneri. Frumos, ca si curiozitate, ma gandesc, dar are si valoare stiintifica? Mai ales ca el a lucrat inainte de astronomia moderna, cand Hubble a descoperit cum stau lucrurile cu galaxiile...