-----------------------------------
iulian90
01 Iun 2017 08:34


-----------------------------------
Aseara pe la ora 22 ,am realizat cateva capturi video la planeta Jupiter,cu camera web Philips Vesta PCVC 690K,montata la telescopul newtonian de 114/900mm, printr-un Barlow 3x (pentru a mari imaginea planetei,raportata la rezolutia camerei),iar telescopul fiind montat pe montura EQ1,pe care am actionat-o manual,cu grija,neavand deocamdata un motor de actionare pentru montura ecuatoriala (poate o sa fac rost de unul curand). 
Totusi nu am putut mentine riguros,planeta in centrul imaginii,asa ca dupa realizarea capturilor ,am utilizat softul de editare PIPP,care centreaza imaginea planetei din fiecare cadru in mijloc,astfel incat softul Registax sa o poata prelucra mai usor.
Mai jos am postat doua imagini ale planetei Jupiter,rezultate din procesarea cu softul Registax,a unei capturi video ,mai reusita,de 2340 cadre,realizata la o viteza de 30 fps. Prima imagine este rezultata din 760/2340 cadre,iar cea de-a doua imagine ,cu setari diferite,este rezultata din 1638/2340 cadre.
Turbulenta,aseara a fost cam rea, de 5/10 (caci imaginea planetei tremura destul de tare),iar transparenta cam redusa,fiind o perdea subtire de nori fini in combinatie cu nori trecatori mai grosi.