-----------------------------------
Skyliner
08 Iun 2017 17:43


-----------------------------------
Decat o oglinda zgariata mai bine prefer una murdara si plina de praf, in esenta praful nu influenteaza calitatea imagini in cantitaii mari, sper ca nu ai spalat prea des oglinda daca ai vazut cateva urme de praf, trebuie sa fie atat de acoperita de praf incat sa nu mai vezi reflexia oglinzi ca sa influenteze ceva in imagine, si cred ca nici atunci nu e problema.
O olginda de telescop se spala odata la 2 ani preferabil odata pe an, iar daca e depozitata corect intr-un loc unde nu e umiditate si e protejata bine sau telescopul e in tub inchis nu merita sa o speli odata pe an, cel mai corect e sa fie spalata odata la 2 ani, fiindca spalarea strica in loc sa faca bine daca e facuta prost cu cat e mai rar facuta cu atat e mai bine, unii nu isi spala oglinzile aproape de loc sa zic odata la 5 ani.

Repet aluminizare se face in Timosara la Dl Stanescu este si pe acest forum, poate il contactezi, deci e contra/cost si el iti va spune daca e ok sa o aluminizezi sau nu, eu ti-am spus o parere dansul va sti ce trebuie facut.
Daca in imaginile obitnute de telescop nu te influenteaza acele zgarieturi nu merita aluminizata, dar cu timpul acele zgarieturi se vor intoarce impotriva ta, si in acele zone se va oxida mai repede, cand nu stiu.