-----------------------------------
Andi
27 Iun 2017 08:02


-----------------------------------


Erwin, scuze. Eu am pasiunea de a fotografia pasari si avioane in zbor, aproape sau departe, nu conteaza. Trebuie  sa-ti spun ca pasarile, indiferent de culoare, unghi de zbor, distanta, nu stralucesc niciodata sub razele soarelui. Nici vizual, nici in fotografie. 

Avioanele in zbor pot straluci pentru 2-3 secunde, atat timp cat suprafata aripii formeaza un unghi foarte ascutit cu razele soarelui, si cu directia privirii. Dar fenomenul este foarte scurt, iar deplasarea avionului pe aceasta perioada este foarte mica, in nici un caz coresponzand descrierii. 

Un avion caruia ii vezi farul din bot, singurul care e suficient de puternic pentru a crea un fenomen asemanator celui descris de 2Sky, se misca spre privitor, nu lateral, nu descrie arcuri de cerc. Daca se misca lateral ca in descrierea data, atunci farul de bot nu se mai vede asa stralucitor, ci doar ca o lumina, si apare si avionul.

Exista o moda, a debunkerilor, care gasesc o explicatie care acopera un fragment, un singur aspect al unui fenomen, si odata gasita o astfel de similitudine, spun ca au gasit explicatia, ignorand celelalte aspecte ale fenomenului respectiv, care nu se potrivesc cu explicatia gasita. Eu sper ca nu e bine sa facem la fel, si putem fi rigurosi in analiza, si sa eliminam orice asa zisa explicatie care nu acopera TOATE aspectele fenomenului descris.

Î&#539;i admir pasiunea, dar:
-am văzut de multe ori păsări strălucind în lumina Soarelui &#537;i comportându-se cum a descris Erwin;
-reflexiile pe avioane au loc nu numai pe suprafe&#539;ele aripilor &#537;i pot dura mai mult de 2-3 secunde;
-farurile avionului nu se află în botul acestuia (la plural deci, faruri)
-un debunker trebuie să aibă &#537;i experien&#539;ă &#537;i cuno&#537;tinte &#537;i încă ceva; &#537;tii ce?
Un sfat: observă mai mult natura înconjurătoare, dar mai activ.

 :D