-----------------------------------
Mircea Pteancu
27 Iun 2017 19:42


-----------------------------------
Apreciez mult afirmatia  lui Mitu Catalin : 

''Daca evenimentul va ramane izolat e ok sa-l declaram un mister personal .''

Din toata povestea ,ceea mi-a  retinut atentia de la bun inceput a fost tonul exaltat  al colegului 2SKY atunci cand a relatat fenomenul observat.
Din punctul meu de vedere ''strict personal'' stiu ca 2SKY are vechime intr-ale Astronomiei de amatori , cunoaste observatia vizuala cu si fara telescop.
Descrierea lui mie imi spune doar atat ''am vazut ceva ce nu am mai vazut '' iar impresia de straniu a fost atat de puternica incat - asa ca marea majoritate a martorilor unor fenomene ciudate sau inexplicabile - a povestit intamplarea.
Aceasta arata o presiune interioara de nestapanit : pasari , baloane , avioane ,faruri etc nu creaza asa ceva.

Un detaliu care vad ca scapa colegilor care incruciseaza argumente si contraargumente : dupa cum putem vedea in arhiva forumului, colegul 2SKY a avut numeroase interventii - unele foarte acide -  impotriva abordarii UFO.
El nici nu a mentionat o asemenea interpretare ,  nici nu agreaza nici una dintre cele prezentate.
Dar stia ca se expune lapidarii publice daca raporteaza si totusi a facut-o.
De ce ?
Pentru ca a asistat la un fenomen inexplicabil si nu putea face altfel.

Cunoasteti poate intrebarea din ''Faptele apostolilor '' 1:11 : 

''Viri Galilaei, quid statis aspicientes in caelum?''

''Barbati galileeni , de ce stati  privind  la cer ?''

Cred ca oricaruia  dintre noi i se poate intampla ceva asemanator si ca cei mai multi  vor proceda la fel.
Indiferent de ceea  ce spun sau scriu acum.
Va fi interesant.
Adica deja este !

Mircea