-----------------------------------
yo9gjx
13 Iul 2007 11:15

observatii
-----------------------------------
Am fost 3 zile in weekend in sudul Dobrogei, mai precis la Adamclisi pentru campionatul international de radio al Romaniei in UUS.
Am instalat tabara si antenele exact pe un camp in spatele monumentului lui Traian si am avut parte de doua nopti superbe cum rar se pot vedea. 
Un cer cam de 2 pe Bortle cu  Calea Lactee superba. Slabe lumini la orizontul sudic dar sporadice de la o sosea din zona. Am avut cu mine doar un binoclu de 16X50 si un trepied pentru el. Seara dominata de cele doua tandemuri, Venus-Jupiter si superbele Scorpius si Sagitarius. Cam ca idee M13 se vede cu ochiul liber (fara gluma) iar prin binoclu pur si simplu te pierzi in marea de stele extrem de multe ce face greu de distins conturul constelatiilor
Am regretat ca nu am avut mai mult timp si telescopul cu mine. Merita sa incercati nu de alta dar cati dintre noi pot vedea perfect din locatiile de baza Lagoon sau Trifid. 
Cred ca merita incercata o tabara astronomica in locatia din zona.
PS: tineti cont si de atmosfera incarcata de praf deoarece pana la data sosirii noastre nu mai ploase de la Paste.
Bafta si cer senin.