-----------------------------------
crissgab
07 Aug 2017 13:02


-----------------------------------
Nu prea m-am aruncat la licitatii, si de regula nu cumpar SH ce tine de optica sau aparate foto sau alte obiecte mai sensibile la care conteza mult cum au fost intretinute/folosite. Ca sa nu mai zic ca de multe ori mai pui o mica diferenta de 10-20% si il cumperi nou din magazin cu garantie. Insa acum urmaresc putin piata pentru eventualitatea ca gasesc ceva mai ieftin, cel mult la jumatate de pret fata de magazin si in stare cel putin buna.
 Nu sunt constrans de nimic dar am multe gauri in trusa de oculare si imi mai doresc 1-2 lunete de 60/70mm ( cu destinatie de cautator/ghidaj) si 100/120mm. Poate pare ciudat dar de multe ori ma opresc si urmaresc cerul prin cautatorul minuscul  de 5/90mm fiind furat de frumusetea campului larg. Am un binoclu inutilizabil pentru mine (putin mai sensibil, nu tin nimic la ochi daca ma simt incomfortabil din primele secunde, altii nu au avut probleme si l-au utilizat pe timp indelungat) si la care ma gandesc sa-i iau lentilele pt o luneta home made - dar trebuie sa am ceva timp liber si sa ma documentez sa vad cum as putea sa o fac. Cel mai mare regret e ca am avut pe mana un Carl Zeiss impecabil, nu am avut ocazia sa mai vad printr-un binoclu atat de clar ( raportat la ce am mai incercat eu, inclusiv plasticaraia ieftina chinezeasca din magazine) si m-am zgarcit la 50 de lire pret final dupa ceva negocieri :(