-----------------------------------
Skyliner
08 Aug 2017 12:28


-----------------------------------
Opticăl Opticăl e aprovizionat cu lentile obiectiv pt. proiectii solare, si vremea nu e cu mine, si pe Soare e prezenta o pata. :evil: 

Deci la Ovi*s Optical avem acuma obiective menisc, am luat mai multe si testate toate.

1 Obiectiv donat de Mircea Pteancu 40mm folosit la 20mm diam focala 1930mm
2 Obiectiv menisc +0.50 folosit la diametrul 36mm focala 1900mm
3 Obiectiv menisc +050 diametru 40-30mm focala 2200mm
4 Obiectiv simplet simetric Tavi*S Optical 28/1250mm
5 Obiectiv menisc +075 diametrul 20mm focala 1300mm
6 Obiectiv  menisc +0.25 diametru 40mm focala 3700mm
7 Obiectiv menisc +025 diametru 40mm focala 4300mm
8 Obiectiv menisc +025 diametrul 40mm focala 5000mm

Ce diferenta monsieur de focale la dioptrii similare  :P   acuma Opticalul e fericit pt proiectii non oculare.
Eii nu mai fac lunete simplet ca nu de aia am luat simplete sa pierd vremea cu constructii, am gasit alta utilitate si asa cu meniscuri nu prea ai ce vedea in materie de telescop. Cred ca le-am gasit scopul. :lol:
No amu omu de stiinta si-a gasit calea in  lumea simpletelor solare, pt cei care is curiosi de un fapt meniscurile merg bine la proiectii dar unele lentile pot i si de proasta calitate si din acest caz trebuie diafragmate mai mult dar chiar si la diam d 20mm am observat pete solare cu meniscul donat de Dl Mircea.
Si ca o fi sau no o fi pata imi plac imaginile produse la prime focus cu Soarele nostru si stric din tot strafundul meu OPTICĂL baga OPTICAL.  :lol:  :lol:  :lol: 
Scuzati cuvintele triviale vorba lui Pomohaci. :wink: