-----------------------------------
zoth
12 Aug 2017 20:20


-----------------------------------
Pentru ca e declarata discutie libera si pentru ca am scris si eu o tentativa de review in aceasta sectiune imi permit cateva pareri personale fata de sugestiile exprimate mai sus:

- o organizare/structurare mai buna a ideilor/aspectelor pe care trebuie sa le contina un review este bine venita, duce la o expunere mai clara si la un transfer de informatie mai bun intre cel ce scrie review-ul si cel care il citeste.

- standardizarea review-urilor nu o vad insa cu ochi buni. Imi place sa descopar nota personala cand citesc un review, nu sa parcurg o fisa tehnica standard.

- de acord ca un review se poate intinde pe mai multe postari, o prezentare monobloc prea lunga devine plictisitoare. Mi-ar place si interactivitatea dupa prezentarea review-ului, ar ajuta mult pe cei interesati de instrumentul sau accesoriul aflat in discutie.

- testul opticii este intradevar relevant atunci cand este facut pe cer. El este singurul care ne arata cum se descurca echipamentul respectiv in diferite conditii atmosferice.
Optional si dupa posibilitati poate fi completat de un test de laborator care ne spune daca instrumentul sau accesoriul review-at isi poate atinge practic limita de difractie sau nu. Din pacate exista multe instrumente comercializate care sunt departe de aceasta limita.