-----------------------------------
Dbird
21 Aug 2017 11:38


-----------------------------------
Eu am propus doar 2 teste de pe allbinos....care par realizabile ...cat de utile sunt ...ramane de vazut. E de  banuit ca acolo baietii au scule speciale cu care pot determina luminozitati, si alti parametri. 
Modalitatea de comparare poate trebuie sa ramana deoarece daca comparam cu ceva sa zicem mai uzual si mai cunoscut ne facem o idee putin mai clara asupra binoclului recenzat. Comparatia se va face pe stele caci este cel mai usor si atunci se elimina stadiul de clar al cerului care este variabil in majoritatea cazurilor si necuantificabil. As spune ca nu scapam de comparatii. 
O alta idee care mie imi pare extem de importanta (tot la comparatii) testele sa fie facute de-a lungul a peste 24 ore ...sa prindem rasarit , zi , miez de zi, amurg, intuneric. Nu de putine ori, am avut surpriza ca un binoclu mai putin luminos (de exemplu lamaiile) in miezul zilei, sa devina din ce in ce mai luminos spre noapte. Astfel testat doar ziua un binoclu X este mai luminos decat un binoclu Y. Apoi spre seara Y poate egala pe X iar pe noapte Y il poate chiar depasi pe X.
Nota: Pe zi , pe seara , pe noapte se vor intelege in conditii de zi ,seara noapte.