-----------------------------------
gheorghe adrian
21 Aug 2017 16:14


-----------------------------------
Dl.Iacob!
Nu am spus ca fotonul ar fi o structura dinamica similara motorului electric liniar? Am comparat modelul fotonului cu un terasament de cale ferata de la care au ramas doar traversele. Traversele ar fi curentii eterici transversali si alternativi (antiparaleli) din structura fotonului. Periodicitatea acestor curenti ar determina caracterul de unda (ondulatoriu) al fotonului. Caracterul de particula al fotonului este dat de curentii transversali care contin si transporta masa fotonului. Fiindca am gasit ca densitatea masica ar fi data de patratul inductiei magnetice produsa de acesti curenti.  Tot acesti curenti creaza si forta electromagnetica, propulsoare a fotonului prin spatiul vid cu viteza luminii. Fiecare curent se comporta ca si pistonul din motorul termic. Fiindca sufera o acelerare de la repausul din atom  si pana la viteza luminii in vid c, pe durata unei semiperioade. Timp in care forta electromagnetica se deplaseaza pe o distanta egala cu o semilungime de unda (lamda/2). Adica efectueaza un lucru mecanic, lucru care este chiar energia cinetica a fotonului. In cursul accelerarii, curentii fiecarei semiunde, capata energia cinetica, energia translatiei. Parca este si un desen explicativ care vine in comparatie cu modelul vectorial ondulator, clasic,  al fotonului. Am mai spus ca deoarece campul electric si magnetic variaza in acelasi fel, cand unul creste, creste si celalalt si cand unul scade, scade si celalalt, aceasta ar insemna ca nu exista transformarea succesiva a energiei unuia in energia celuilalt. Adica de fapt nu exista fenomenul contiguitatii. Si exista doar translatia curentilor fotonici transversali, ca o lunecare hidrodinamica prin eterul care materializeaza oceanul vidului cosmic=spatiul fizic.