-----------------------------------
Abel Cavași
19 Iul 2007 12:56

Sectiunea de optica - opinii, idei...
-----------------------------------
Am despartit aceasta discutie intr-un topic separat deoarece nu mai avea legatura directa cu fenomenul de difractie. Sper ca acest lucru sa nu deranjeze pe nimeni.

Nu stiu daca Abel neaga natura ondulatorie a luminiiÎmi este ru&#537;ine de faptul că am a&#537;teptat invita&#539;ii speciale pentru a-mi spune părerea despre aceste profunde cuno&#537;tin&#539;e pe care ni le dăruie&#537;te zircon pe această sec&#539;iune. Am tot amânat să spun ceva pentru că mă depă&#537;e&#537;te mult ceea ce se scrie pe aici, dar asta nu justifică prea bine tăcerea mea. Trebuia să spun deschis &#537;i neîntârziat cel pu&#539;in care este părerea mea despre această sec&#539;iune.

Odată cu aceste posturi, zircon a crescut cu peste 80% în ochii mei. Nu am aprofundat chestiunile teoretice pe care el le furnizează pentru a le putea verifica exactitatea, dar am convingerea că atât ele, cât &#537;i forma lor de prezentare, sunt în mare măsură fără cusur. A&#537; fi fericit ca, în continuare, zircon (ajutat de al&#539;i grei precum Radu, Lucia, Doru, etc.) să găsească energia necesară pentru a putea continua cu între&#539;inerea &#537;i actualizarea acestei minunate sec&#539;iuni de optică.

P.S. Natura ondulatorie a luminii nu poate fi contestată la nivel macroscopic. Dacă nu a&#537; crede într-o asemenea natură, ecua&#539;iile lui Maxwell n-ar mai avea nicio importan&#539;ă pentru mine. Dar a&#537;a ceva nu este posibil.