-----------------------------------
raduM
20 Iul 2007 19:09


-----------------------------------
Sugestia mea este sa ramanem in cadrul categoriei de "Fizica". 
Fiecare problema sa fie postata ca si topic separat si sa aiba un titlu corespunzator, adica sa includa un indiciu despre tema respectiva. Sa evitam discutii cu titluri de genul "o problema de fizica", "din nou o problema" etc. 
De acord. Altfel, risca sa se transforme in ceva gen "physics help" si nu mi-ar surade.

Ovidiu>Sa mai pun o intrebare . Daca ai o substanta bipolara (ca cea din enunt ) cu er=1 (cel putin teoretic) . De ce ea nu se polarizeaza 

Ok, ai invatat teoria, mai trebuie s-o intelegi.  :lol: 
Tocmai asta-i smecheria: nu poti avea, nici teoretic nici altfel, o substanta dielectrica bipolara sau vre-o alta substanta cu er=1 pentru simplul fapt ca er=1 corespunde vidului si numai lui. Nici unei alte substante. Asta decurge din definitia permitivitatii relative.

Eu nu inteleg de ce " Asta e de er ori mai mica decat ....." . Eu doar vroiam o demonstratie la propozitia asta

Uita-te din nou la legea lui Coulomb, cu atentie la definirea permitivitatii relative. Incearca sa faci raportul expresiilor fortei electrostatice intr-un mediu oarecare si in vid. vezi ce iese. OK, acolo e vorba de sarcini punctiforme si nu de placi incarcate. Dar apoi uita-te peste teorema lui Gauss.  In final, ai sa razi de cat de banal este.  :wink:


PS. Nu mi-ai raspuns la intrebare.