-----------------------------------
IACOB DUMITRU
21 Iul 2007 16:31


-----------------------------------
Se pare că întotdeauna este loc de mai bine.  Am promis că voi reveni pe acest subiect și iată-mă.  În ultimele două zile mi-am &#8222;stors creierii&#8221; la maxim (ca pe vremuri).  Este foarte greu să aduci îmbunătățiri asupra unor concepte ce par a fi extrem de bine fondate.  Iată care ar fi ideea:

&#8226;	Domnul Radu (și nu numai dumnealui) susține că acum 12 miliarde de ani Universul a fost omogen (la z &#8776; 6,56), iar gradul de abatere maxim de la această așa-zisă omogenitate se va atinge la z &#8776; 1,89;
&#8226;	Eu susțin că cele două valori ale lui z ar putea fi z &#8776; e&#61447; și z &#8776; ln2&#8719;;
&#8226;	Diferențele dintre cele două seturi de valori fiind nesemnificative se poate spune că există un consens în această privință;
&#8226;	Divergențele de convingere apar în momentul în care se dă o reprezentare grafică ideii de structură și mai ales a ideii de structură omogenă (mai exact, eu susțin că acum aproape 12 miliarde de ani Universul trăia o stare de neomogenitate maximă).

Așa după cum se pomenește tot mai des în ultima vreme:  
spațiul-timp nu există în sine. El este creat de procesul de evoluție

Ușor de spus, greu de imaginat.  În fond, nu este tocmai ușor să tragi concluzii într-un spațiu curb. Pentru a nu încărca prea mult acest mesaj, voi reveni secvențial cu amănunte.