-----------------------------------
Dbird
06 Sep 2017 10:02


-----------------------------------
@tudor 
Da, am inteles este exact asa cum zici ... respectiv totul se face in China. Chinezii au se pare deja din 2012 sticla schott, si toate tipurile de acoperiri germane inclusiv celebrele si mult laudatele T. Meciul cu optica europeana este deja pierdut. China poate produce orice de la optica infecta de plastic pana la nivele de top. 
Din cate am vazut , insa, chiar daca mecanica este identica optica este extraordinar de variata in interiorul fiecarei marci. Deci sfatul meu este sa nu va orientati dupa forma .... ci obligatoriu testati optica aferenta. Putewti avea surprize foarte placute sau neplacute , caci asta este chinezul , si poate nu este vina lui , el producand in nestire pentyru topate buzunarele si gusturile. 
@Mircea Pteancu
Probabil in curand vom putea lua direct, momentan problema fiind ca preturile bune sunt la cantitati mari si nu este rentabil chiar si pentru firmele ce se ocupa cu asa ceva sa lucreze pe stocuri. Insa, incet incet se va produce si acest fenomen de vanzare la bucata. Inclusiv partea de personalizare. Nu este de mirare daca gasiti un binoclu Lacerta de exemplu, identic cu unul Minox sa zicem ambele fiind efectiv identice. Partea nasoala este ca exista si reversul ... sa luam direct de la chinez un Lacerta mult mai slab decat cel luat prin importatorul oficial... vezi deja cazul Bresser, Tasco, etc.
Totusi in final , revin la o idee care am zis-o respectiv este bine si asa cu toate riscurile posibile , totusi avem acces si noi oamenii obisnuiti la optica de foarte buna calitate. 
Nu de alta dar cum am fi putut accesa un binoclu CZ, Swarovsky, etc daca ele erau fabricate efectiv in Europa? 
Disutam cu un vecin al carui nevasta lucreaza la Consiliul Europei din Bruxelles, si imi povestea ca noul concept Europeean este, Europa un mare parc verde si nepoluat care doar concepe, si totul sa se produca in tari ca China, India, Pachistan etc.