-----------------------------------
Skyliner
09 Sep 2017 19:59


-----------------------------------
Prelucrarea Opticalului de 28mm este de cea mai buna calitate ever, made in atelierele uzinei Tavi's Optical cea mai tare firma opticala din tara, la ora actuala.
Niveului prelucrari soft, bine polisate, nu se mai vede nr lentilei asa ca nu stiu care e din setul bk7.
Observatiile prime focus le face si Tavi's cu lentilele lui, as ca am preluat si eu de acolo traditia simpletelor pe post de obiective solare.
Nu am materiale din ce sa fac o luneta din acest obiectiv nici din celelate obiective, se folosesc pe post de solar objectives.
Observatii am facut cu fostul obiectiv de 28mm vandut, anu trecut, iar acesta nou e mai misto, ala avea ceva defect optical vazut in testele pe stea dar nu influenta deloc imaginile.
Ma bucur ca is Optical si continui traditia simpletelor, in pofida mizeriilor comerciale fitoase de azi fiind intalinite in special in lumea capitalista, vorba savantului Optical.
Lentila se prezinta bine fara nici o zgarietura, polisare si prelucrare de top  :!: 
Obiectivul de 40mm de la Mircea si acela e bun dar e menisc cu o forma aproape plana nu atat de curbat precum cele brute, dar suptire, lentila trebuie avut grija ca usor se sparge.
Niveul de prelucrare este tipic celor de azi cred ca are si prelucrare manuala, doar cred nu ai de unde sa sti cum s-a obtinut, azi majoritatea se obtin pe banda rulanta.
Spre deosebire de cea de 40mm lentila simetrica a fost testata optic astfel are o alta aboradre fata de utilizator, si un nivel foarte bun atins de fabricantul sau.
Poate daca dau de niste materiale bune oi face o luneta din el, dar am observat cam tot cea ce se poate vedea cu acest obiectiv la acest diametru.
Spre deosebire Soarele e schimbator cea ce o ofera niste observatii actualizate mereu cu ceva nou, nu mai conteaza diametrul si alte criterii, Soarele se vede bine si printr-o luneta chiar si printr-un binoclu.
Si mereu apare ceva nou.
Asta e una din imaginile preferate ale Opticalului din mine realizata de Tavi's Optical in uzinele sale.
Priviti doar ce frumusete de lentile, :wink:  simplete de marca, imi face potfa de observatii.