-----------------------------------
Stille
19 Sep 2017 11:39


-----------------------------------
@tudor: frumoasa trusa de supravietuire, ceva de genul asta cred ca mi-ar trebui si mie (acum ca ma gandesc mai bine, pt observatiile mele de varf de munte adica poluare luminoasa scazuta dar turbulente nu prea, ar trebui sa mearga mai bine lucrurile la DSO-uri decat la planete). Cam cat cantareste, cu tot cu trepied? Si cam ce modificari trebuie facute unui Tair ca sa poti atasa oglinda 90*? Is mai incepatoare intr-ale lucrului manual :)

@Herr_Alien: de acord cu imposibilitatea de a avea un telescop bun la toate - nici nu ma astept sa gasesc miracolul, doar vreau sa vad putin mai bine decat vad acum. Dar da, mai e de gandit la ce dau si ce pierd. Multumesc de critica adusa chestiei cu trei picioare - uite, despre monturi/trepiede nici macar nu am inceput sa imi pun intrebari. In principiu, la astea greutatea ar fi criteriul de baza pentru mine - cat timp e utilizabila, mai bine ma chinui seara la observatii cu ea decat ziua in procesul de carat de la 600 la 1800m altitudine. La usurinta de gasit obiecte, cred ca am explicat putin gresit - nu e vorba de cat de usor imi e mie (e si asta o chestie care se invata, pana la urma, si vad ca invat) ci cat de usor le e tovarasilor de expeditie sa gaseasca si ei obiectele pe care le vad eu. Pana la urma, as vrea sa le arat si lor la ce ma uit :)  Poate nu ar fi o idee rea, totusi, sa introduc un pas 1.5(trepied) intre 1(binoclu) si 2(telescop).

@Starchaser dap, cel mai bun instrument optic e ala prin care chiar ajungi sa te uiti, deci sa ajungi sa te uiti des prin Orion-ul ala :)