-----------------------------------
StarChild
26 Sep 2017 10:11


-----------------------------------
@Mircea: nu am vazut obiectele enumerate de tine, nici cu luneta de 120F5, nici cu 120ED , nici cu 150F5, nici chiar cu C8HD :roll: 

Acuma ca zici, imi aduc aminte ca nici prin C14 nu le-am vazut desi ne-am uitat si cu C14-le la M13 ...
La M13 m-am uitat si prin Newtonul 300F5.4 in prima iesire la Lisa si tin minte ca m-au impresionat cate stelute am vazut in M13, cat de clar erau definite, dar in mod sigur nu am vazut nici un alt obiect (din cele enumerate) pe langa.

Doar ca... nici nu le-am cautat, nu m-am uitat dupa ele, era M13 "vedeta" dupa ala ma uitam, n-am scobit prin imprejurimi, am incadrat M13 sa fie in mijlocul FOV-ului, si sa umple cat mai bine FOV-ul, sau m-am concentrat doar sa vad cate stele se vad in M13, restul fundalului a fost in planul 2..

Sau poate ca le-am vazut dar n-am realizat ce sunt... doar o ingramadeala de stele. Nu uita, eu inca nu am postat nici o observatie macar la incepatori, asta spune multe despre cat de multe obiecte cunosc de pe cer...si spune multe si despre cat timp am sa caut si obiecte de astea, nu cred ca sunt de vina instrumentele folosite, ci doar observatorul este mai limitat  :D


@nobody: la M57 ma uit cu C8-ul  8)