-----------------------------------
FlorinC
26 Sep 2017 23:50

&quot;Resuscitare&quot;... Binoclu Eria-Lux Paris 8x30
-----------------------------------
Privind dinspre obiectiv spre oculare, am observat zgarieturile fine si o pata mica de 3mm care pare  undeva la interior...si despre care cred ca este mucegai...dar nu sunt sigur. Si multa murdarie...praf...
Cum imi dau seama daca este Bk7 sau bak4 ?

Lentilele de la oculare par plate..
Nu am la mine sculele, sa il pot desface. Abia poate in weekend asta sau in weekendul viitor ajung acasa...

Cand am fost primit pe forumul acesta, aveam binoclul Sakura 10x50 care a trebuit colimat. Atunci Dbird ai avut amabilitatea sa imi dai adresa unui site de unde sa descarc  manualul tau  de intretinere a binoclurilor. Am incercat de mai multe ori si nu am putut sa il descarc...N-am vrut sa te deranjez atunci si n-am insistat, dar cred ca mi-ar fi de folos acum. Poate gasim o modalitate de transfer... Multumesc anticipat.

Saiph,
Va multumesc pentru sfaturi...poate gasesc procedeul de slefuire pe youtoube? Adica sa vad efectiv cum se poate face...Poate pot sa il "remaiez" cumva.

Catalin Dumitru,
Din intamplare chiar aseara am scapat pe jos ochelarii de citit (de care eram foarte mandru ca pareau de sticla si au acoperire verzuie...) si una din lentile a sarit cat colo. Ei, nu !...Sunt din plastic, dar totusi au acoperire...