-----------------------------------
voinicualin
25 Iul 2007 15:47

Nedumeriri Big Bang
-----------------------------------
Salutari membrilor acestui forum, este foarte interesant, am dat peste acest forum si vad ca sunt destul de bine pregatite diferite persoane ce il acceseaza, in domeniul cosmologiei si nu numai. Eu sunt doar un amator asa ca o sa va rog sa imi scuzati exprimare care nu este mulata foarte bine pe acest domeniu si sper sa pot exprima  cat mai bine ideile mele fara sa am experienta in domeniu.
     Vreau sa va spun ca am citit si am vazut foarte multe documentare despre univers, multivers, pro Big Bang, contra Big Bang, teoria stringes(a corzlior cum mi-am tradus eu), despre universe paralele, si cam destul de multe altele si cred ca mai avem mult de aflat, si multe teorii au lucuri bune si altele lucrurii care palesc cat de cat in fata ratiuni zic eu, va rog sa ma corectati in daca am spus ceva gresit. 
      De exemplu un lucru care mi se pare mie ca paleste la teoria BB care este ceea mai acceptata mometan, este dupa parerea mea ideea ca noi(universul), ne-am nascut din o eroare si anume ca exista o asimetrie intre cantitatea primordiala de materie si antimaterie si la fel cum -3 +5= 2, si asa ne-am nascut noi.
      Din cate am vazut eu in lumea asta nimic nu e intamplator, adica a trebuit sa fim in un sistem solar cu un soare  de marimea celui pe care il avem, a trebuit sa fim pe o planeta solida situata in zona habitabila, a trebuit ca pamantul sa se ciocneasca cu un asteroid si sa aiba un miez de fier si nichel care e lichid si genereaza un camp magnetic, a trebuit sa avem o luna, pentru a ne poteja si a regla clima, a trebuit sa avem o racire planetara si o atmosfera, o planeta ca Jupiter ca scut, mai multe extinctii in masa de-a lungul existentei pamantului, si multe altele si toate astea s-au intamplat ca noi sa fim astazi pe planeta asta si totusi ne-am nascut dintr-o eroare reprezentata de diferenta dintre cantitatea de materie si antimaterie?(asta nu inseamna ca as crede ca nu exista animaterie). :wink: Inca sunt multe lucruri peste intelegerea noastra.
    Eu personal nu cred in asa ceva, si marturisesc ca personal am vazute multe documentare si idei dar prefer sa cred ceva din fiecare teorie, de exemplu cred in un univers dinamic, nicidecum static si probabil in continua expansiune. Probail inca mai sunt multe de descoperit si invatat, suntem probabil la fel ca oameni dupa ce au descoperit focul si au trecut la modelarea metalelor dar mai este mult pana la obtinerea aliajelor de calitate.
       Acum ca sa vorbesc mai la subiect de tema pe care am propuso, desi poate am exagerat cu introducerea  :D , vreau sa va intreb daca ati vazut sau ati citit ceva legat de aceasta tema in care eu nu am gasit informatie. Tema pe care o propun este pentru toate tipurile de universuri, despre care sunt idei ca ar exista, fie el sub forma de sfera, sub forma  de placi, de corzi, universuri paralele, este vreo ipoteza care sa spuna despre... :?:  :shock: (, acum e acum poate pare o prostie da ma gandesc la asta de mult),  unde este acest univers, ca daca ne luam dupa treaba 3D + 1(timpul), ar trebui sa existe o localizare cat de cat nu in coordonate pentru el, sau ele, si daca exista cam cum este definita localizarea asta, daca universul se extinde ca o bula de sapun nu este oare intr-o oala cu asemenea bule :?: , si atunci intrebarea mea e tampita dar ea exista ca si intrebare este: si unde e oala si asa mai departe :P .     
    Adica sa presupunem ca universul nostru se extinde ca o bula de sapun, dupa cum sa vazut, in 2000 de ani am ajuns din centrul universului la partea opusa adica mai nimic.  :cry:  Avem un rang mai mic ca importanta pentru univers cum este o bacterie pentru noi ca oameni, totul tinde sa devina mai vast si mai inifinit, dar pana cand oare? o alta intrebare proasta dar totusi o intrebare. Si in infinitul asta cum sunt roiuri de galaxii porbabil ar putea exista roiuri de universe si asa mai departe la o scara mai mare sau ma insel aici? :? 
     Sper ca nu am aberat prea mult, si astept sa vad idei asemanatoare pro sau contra, sau orice parere sau informatie despre tema propusa.