-----------------------------------
FlorinC
04 Oct 2017 00:03

&quot;Resuscitare&quot;... Binoclu Eria-Lux Paris 8x30
-----------------------------------
Buna,
Am desfacut cu grija Rabluta... mea. Am facut si poze la fiecare faza...dar au iesit atat de prost focalizate ca mi-e si rusine sa le pun pe forum.
Ce am observat:
- Toata optica era murdara...inclusiv prizmele.
- Prizmele nu sunt porro (m-am uitat asa cum indica Dbird si nu se vad ...patrate...romburi...)
- Atat ocularele cat si obiectivele nu au acoperiri...sau nu cele pe care le stiu eu
- Prizmele sunt cimentate (cimentul pare mai degraba zmoala...) si nu sunt desprinse din ciment. Sunt la locul lor asa cu le-au pus aia atunci cand le-au construit. M-am uitat atent cu o lupa...nimic, nici o ruptura...
- nu exista nici un surub...nimic cu care sa poti regla ceva. Fiecare ansamblu este tinut pe loc de cate o lamela de otel, fiecare la locul ei.
- Am folosit la curatare alcool 96% pe care l-am diluat cu apa de la robinet (n-am avut apa distilata) si betisoare cu vata (pentru urechi...) si servetele de hartie fina (fara striatii).
- Recunosc ca nu s-a curatat 100%...dar deocamdata pentru prima interventie...merit un 6,5/10...la faza de curatare.
- Atat ocularele cat si obiectivele nu le-am demontat din tuburile in care sunt montate. M-am multumit sa le curat si atat. Poate la a doua interventie.
- Dupa ce l-am montat, am observat ca nu s-au curatat prea bine si ca inca este decolimat.
- Am incercat sa slabesc obiectivul stang si am observat ca se reduce distanta dintre cele doua imagini...deci poate asta e calea catre o posibila colimare. Distanta dintre imagini se reduce pana la un punct, dupa care revine la pozitia initiala indiferent cat as desface. M-am gandit ca poate as reusi ceva daca as misca celula de plastic in care sunt prinse lentilele obiectivului, dar n-am observat nici o gaura...adancitura care sa imi permita sa fac lucrul acesta fara sa deteliorez celula...
Sa incerc din obiective ? Cum ?