-----------------------------------
Dbird
04 Oct 2017 08:45


-----------------------------------
1- Daca prismele NU sau miscat ..e foarte bine! Nu interveni la ele ...cel putin deocamdata.
2- prima incercare ..ai sa razi ..dar se intampla des INVERSEAZA intre ele tuburile obiectivelor. 
3- Daca 2 nu tine, incearca sa refaci colimarea prin rotirea excenticelor obiectivelor la ambele tuburi, ar trebui sa existe excentrice. Vezi cu atentie francezii sunt atipici tehnologic si pot fi sisteme diferite de cele pe care le am zis ...?
Acum o mica nelamurire .. cum adica prismele nu sunt porro ...nu imi vine sa cred ..poate vrei sa zici ca prismele sunt BaK4 (ca nu se vad romburi).
Aporops @Mircea : eu nu am zis sa schimbe Bak4 sau Bk7 ci doar sa identifice tipul lor (sa stie omul ce are acolo si daca merita efortul ...) Daca acum a aflat ca e vorba de BaK4 ..aproape ca imi vine sa pun pariu ca si ocularele  sunt Erfle ceea ce este foarte OK.
Ideea de "rabla" am zis-o tocmai pentru cazuri in care unii arunca un binoclu pt ca li se pare ca e vechi si decolimat , respectiv nu se arunca pana nu se verifica efectiv ce tip este. Si uite ca acum pare exact acel caz .... ratusca cea urata tinde sa se transforme intr-o lebada alba si frumoasa :)