-----------------------------------
mihaighita
07 Noi 2017 23:18


-----------------------------------
Salutare, 

1. Darkurile le iei la fiecare sesiune - Zgomotul de imagine este total diferit la variatii de temperatura. Pe un DSLR eu am vazut variatii si la diferenta de 1 grad. Daca vrei sa ai un un raport bun semnal/zgomot nu ai cum sa folosesti aceleasi darkuri pentru diferente de temperatura a senzorului mai mari de 2 grade. 
2. Biasurile nu sunt dependente de temperatura. 
3. Poti sa scapi doar cu dithering doar daca montatura ta urmareste subiectul perfect. Eu nu cred ca a ta o poate face... Din cate stiu montatura are undeva la minimum 12 arcsec eroare periodica (dar eu am vazut multe cu 35 arcsec). In plus problema de EP este frecventa. La iOptron iEQ30 Pro este foarte inalta si greu de scos cu autoguiding de 2 secunde sau mai mult. Asta inseamna ca daca folosesti autoguiding cu 1 secunda - sau mai putin - vei avea problema dispersiei atmosferice care iti v-a afecta ghidarea... Sfatul meu aici (evindent daca ai timp) este sa folosesti si darkuri si dithering. Ar trebui sa produci o curba de EP ca sa imbunatatesti EP. Vezi daca iti imbunatatesti rezultatele fata de fotografiile facute doar cu darkuri. Daca nu, montatura ta nu da rezultate suficient de bune pentru dithering sa renunti la dithering.

Cer senin!

Mihai