-----------------------------------
Nicu Balica
08 Noi 2017 19:31


-----------------------------------
incerc o alta abordare, cu aparatul foto si obiectiv 70-200 prin live view vad sute de stele, pot focaliza pt o imagine sharp....totul e ok. Acum scot obiectivul si pun MPCC Field Flatt, ED APO care este singurul adaptor pe care il am si il montez direct in telescop. Lucrez din focuser fara succes, nu se vede nimic ! apoi adaug 8cm de distantier si vad luna  dar la fel, nici o stea ! Sunt deacord cu tine ca timpul de expunere trebuie marit insa inainte de asta trebuie sa le zaresc, sa focalizez direct sau cu ajutorul unei masti Bahtinov.. Nu am nici o poza cu stele prin telescop caci presupun ca nu sunt suficient de departe de lentila telescopului. Aici vroiam sa ajung, nu gasesc undeva teoria care zice distanta optima fata de senzor? Cum va influenta aceasta distanta daca intercalez un barlow? Nu as deranja insa nu am gasit referiri matematice la acest aspect insa intuiesc ca ele exista. Altfel, nu imi ramane decat sa pun un burduf flexibil (ca pt fotografia macro) si sa gasesc punctul in care pe ecranul dslr-ului apar stele. Apoi sa utilizez aceiasi metoda cu intercalarea barlow. E babeste dar nu stiu altfel.