-----------------------------------
catalin dumitru
11 Noi 2017 00:34


-----------------------------------
Aseară am reu&#537;it să desfiletez inelul ce fixează lentila finală . Cu injec&#539;ie de diluant nitro 209 in filet , &#537;i-a făcut milă de mine până m-am întors de la Kaufland .
Este a&#537;a cum am bănuit o convergentă concav convexa cu focală foarte scurtă , probabil in jur de 20 cm . Vine montată cu fa&#539;a convexa foarte aproape de dubletul steinheil care o corectează .
Dubletul frontal e un steinheil ceva mai ciudat , în sensul că nu pare lipit dar lentilele lui sunt extrem de apropiate &#537;i de curburi egale . Din cauza asta eu vedeam doar cinci reflexii .
Spre deosebire de alte lentile de obiectiv frontale de dimensiuni maricele demolate de mine , acest dublet are lentila convergentă biconvexa asimetric , întocmai ca la steinheil-urile lipite , de la camerele de mici dimensiuni .
Focala lui e undeva în jur de un metru sau mai putin dar supra corec&#539;ia turbată îl face inutil a&#537;a de unul singur .
Poate cu o lentilă  convergentă calculată, plasată la locul potrivit s-ar putea face un fel de petzval . Nu mă pricep la asta ,dar a&#537; putea face ni&#537;te încercări cu ce am prin casă .
După ce o să desfac si inelul filetat ce &#539;ine primele lentile , o să pun ni&#537;te poze .