-----------------------------------
catalin dumitru
11 Noi 2017 20:53


-----------------------------------
Aha , eu am comparat cromatismul acestei piese cu cel al unui dublet 80 / 150 , sau cam pe acolo , adus de prin talciocurile Bucure&#537;tiului in urmă cu mul&#539;i ani. Era cică de la un telemetru dar in lumină albă absolut inutil la vizual .
Era praf la sfericitate &#537;i cromatism chiar &#537;i la puteri mici .Practic numai cea&#539;ă &#537;i curcubee . Acuma , poate a avut lentilele desperecheate pentru că R2 era mai mare decât R3 . Sau poate or fi &#537;i fraunhofer din astea...

La dihania asta încă nu am reu&#537;it să scot inelul frontal .Se pare că diluantul nu intră prea bine in filet .Ba&#537;ca , a mai avut si o mică deformare pe margine , de la vreo cazatura sau lovitură , si a trebuit să îl iau la baroase ( :) ) cu un ciocanel &#537;i un poanson făcut din textolit bachelitic . S-a refăcut curbura frumu&#537;el dar tot nu pot roti inelul . Cred că trebuie să fac o cheie specială cu 164 mm între gheare &#537;i să blochez cumva corpul celulei ca să pot for&#539;a desfiletarea .