-----------------------------------
adrian888
02 Dec 2017 21:13

probleme cu synscan goto.
-----------------------------------
acum ca am rezolvat problema cu actualizarea softului am inceput practica. fiind la bloc e clar  ca am un telescop de balcon(destul de generos al meu) am cam un sfert de cer intre sud si vest.ziua belvedere catre dealurile resitei ,paduri ,relee,case,un cimitir cam la un km pe un deal unde  ma straduiesc sa citesc textele de pe monumente... cam greu ,doar cele mari (camera imi da scrisul in oglinda).fiind cam frig acum am dotat telescopul cu o  camera ieftina micro ocular bresser full hd, o gaura mai mascata in perete linga pc, citeva fire... si asa stau in camera la caldura cu synscanul linga mine si privesc pe ecranul tv sau pc, destul de ok pentru observatii terestre si pentru luna.tot de aici controlez sistemul seara prin softul stellarium care ma ajuta f mult in tot...dupa inserare  fac alinierea de obicei  pe fomalhaut si altair sau vega, dimineata mai multe variante  cu  sirius ,rigel ,betelgeuse, aldebaran.am o problema aici pe care nu stiu daca pot sa o corectez.la aliniere ma duc  pe prima stea,ok din synscan. la a doua stea se duce singur dar foarte departe de destinatie... consum inutil de timp si energie mai ales daca functionezi pe baterii.dupa ce aliniez si  a doua stea sistemul lucreaza f precis la targetele  care  i le dau, asta daca am rabdare si fac alinierea cu  doua oculare pe fiecare stea pentru o centrare mai buna cu un ocular  mai puternic, eu folosesc unul de 20 si unul de 10 la final.dupa ce termin sesiunea de observare , cu parcarea inca  nu m-am lamurit,l-as vrea perfect orizontal cu comanda din synscan dar se pare ca nu salveaza pozitia. pe  home are tendinta sa se roteasca si sa coboare nefiresc, nici pe custom pare ca nu salveaza sau omit eu ceva.chiar  si asa  imi place dar  m-as bucura daca as rezolva si problemele astea, mai  ales cea cu  alinierea.