-----------------------------------
tudor
08 Dec 2017 16:06


-----------------------------------

Tudor, un pic rautacioasa interventia asta sau mi se pare mie? Daca te-au deranjat testele pe care le-am postat pe forum puteai sa ma contactezi in privat si sa discutam, sunt un om rezonabil daca vii cu argumente ce au sustinere, altfel nu pot cataloga interventia ta decat ca pe o rautate fara logica.

Nu am facut referire in nici un caz la testele tale Zoth. Nu am vrut sa reiasa asta! Te asigur de toata admiratia mea fata de testele tale, ba chiar le consider foarte utile pentru comparatia unor instrumente. Pe deasupra iti urmaresc postarile cu interes si stiu ca ai o experienta la ocular bogata...Deci ti s-a parut tie ca am fost rautacios la adresa ta s-au a altor colegi datorita exprimarii mele mai alegorice :)  Am vrut doar sa arat intr-un mod mai plastic ca important este sa scoti intrumentul la stele si ca "portabilitatea optica" in unele situatii surclaseaza "forta optica"...
Si ca sa vezi ca nu am nimic cu cei care fac teste si review-uri, chiar si eu fac teste si review-uri cu binocluri pe o tinta de tip Ronchi. Am o tinta cu linii paralele "din ce in ce mai fine" cu care imi tachinez toate binoclurile. Pot sa spun ca e "spaima" lor aceasta tinta :)
 Aici http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=16893&start=30 am scris asta:
 "Lacerta Elite 10x56 este un binoclu foarte foarte sharp. La rezolutie Lacerta 10x56 rezolva aceleasi detalii fine ca si Nikonul. Insa, doar in testele de "laborator", am observat ca rezolva liniile un pic mai usor decat Nikonul (testat pe trepied cu o tinta cu linii fine amandoau binoclurile au rezolvat detalii de 0.011. Voi pune PDF-ul cu tinta de rezolutie si o sa explic procedeul de comparatie)"
Deci Zoth te asigur de toata prietenia mea, Tudor

Iar Saiph, sa sti ca iti voi bea vinul fiert cu prima ocazie :)