-----------------------------------
raduM
01 Aug 2007 21:09


-----------------------------------
Simetrie, prin tine trăim. Trăim într-o epocă care-și poate permite să prolifice simetria. That's all. Astă epocă e în stare să te disprețuiască dacă nu ai bărbia SIMETRIC lucrată la... plasticianul X. Această simetrie nu are a face cu simetriile din fizică. Cel mult, discuția mă duce la:

ideea1. Există un trib, pe undeva - paremi-se prin Borneo - unde sexul frumos nu e frumos decât dacă are destule inele pe gât. Ca atare, apar individele cu gâturi de girafă. Strange fish...
ideea 2. în vechea Arabie erau considerate frumoase femeile... trupeșe (ca să nu spun grase). De ce: în crizele de hrană cu care se confruntau ăștia acolo, vorbim de 3000-6000 BC, ele aveau cele mai mari șanse să supraviețiuască (sau să ... hrănească comunitatea ?)
ideea 3. Există (și acum) un trib în Africa în care frumusețea e cântărită după... lungimea sânilor: pentru că drumurile pentru hrană sunt lungi, femeile poartă copiii în spate și-i alăptează din mers, peste umăr. Dacă-i trebuie plasture în loc de sutien, nu poate perpetua specia și e dată deoparte.
ideea 5: o mie de reclame promovează acum femeia suavă (ca să nu spun altfel, că mă bannează șeful  :) ) adică slabă de-o străvede și vântul. DE CE_ cred că, pentru că obezitatea a ajuns o obsesie, peste 70 % dinre acești destui obezi sunt stresați că vor muri. Cu 24 de ore -2 ani-20 de ani- mai devreme decât vecinu', vor muri.
ideea 4. În evul mediu, povestile tip Arthur sau așa ceva - Lulu știe, ei îi plac chestiile astea - au lansat ideea lighioanei subnutrite, crescută în vârful turnului la adăpost de zmee, mâncare și soare. Nimic mai fals: de fapt, dark-age-ul a fost o epocă sănătoasă, păcat că nu au scris prea multe cei care erau sănătoși  :D . Sau poate au scris, dar vezi, cenzura...

Treaba e relativă la percepția noastră, probabil toți ăștia găseau simetriile lor. În fizici e altă socoteală. Tot relativă.  :wink:

Că mi-am amintit între timp, mă uitam într-o vreme pe Discoverz la chestiile pe care le fac ăștia cu chirurgia plastică. Am avut neșansa să văd o maimutză-de-habar-n-am-cine era, care-și punea cu un snobism înfiorător problema: să facă un tur în jurul lumii sau o chirurgie plastică?
Moment care trebuie asociat cu copiii mai-mult-decât-subnutriți din alte părți.

Simetrie ... da, măria ta. Dar s-o știm și noi.