-----------------------------------
Mircea Pteancu
06 Ian 2018 01:24


-----------------------------------
La noi e ceata , hai sa discutam despre instrumente.
Atasez niste poze cu gradinita mea de binocluri ,largita cu ajutorul deosebit al colegilor.
zoth m-a ajutat si a readus la viata binoclul militar IOR 8x30mm care a avut dezlipit si atacat de fungus obiectivul lunetei stangi plus i-a facut baita in interior -exterior si l-a colimat.
Si uite asa , un binoclu foarte bun pe lumina de zi - nu are acoperiri AR - dar foarte comod , a revenit la viata.
Colectia a fost apoi completata cu ajutorul colegului Dbird cu binoclul Hapo Lord 3.6x40mm care , in ciuda a ceea ce se spune despre binoclurile Galilei, are un camp  nu mai mic de 6 grade si o redare extraordinar de vie a culorilor.
Tot Dbird mi-a reanimat binoclul Sakura pe care am ''binevoit'' sa-l deteriorez ,i-am rupt ''o aripa'' de ocular ,plus colimare -curatare ,schimbat  capace  corp prisme etc si mi-a trimis ''samuraiul '' Oculus Hoya 10x50mm.
Iar cu dl. Scurtu am facut un schimb in urma caruia am ajuns in posesia unui Tento 20x60mm care are probleme dar  incetisor  acestea se rezolva.

Aseara am facut observatii cu Tento 20x60mm si am fost jenat de lumina prea puternica a Pleiadelor :wink:   , M31 a ocupat aproape tot campul de trei grade si se vedea si M32, in M34 se vedeau multe stele ca si in Roiul Dublu din Perseu ,am vazut pentru prima data M29 intr-un binoclu, M39 larg rezolvat ca si roiul Stock 2 etc.

E bine sa aiba omu' vreo doua -trei binocluri la casa lui ...are ce vedea cu ele !

Binoclurile sunt , in prima poza , de jos in sus :

Tento 20x60mm
Sakura 8x60mm
Oculus Hoya 10x50mm
Baigish 10x50mm
Fujinon 7x50mm
IOR 8x30mm
Hapo Lord 3.6x40mm

Va prezint si astronava proprie , va rog sa apreciati baza foarte solida de cunostinte pe care se sprijina !

Iar in ultima poza vedem o luneta de pirati de 40mm ,e completa cu ocular terestru dar inca nu stiu ce grosisment are , o luneta terestra Turist 10x30mm -potrivita pentru ce zice si numele si  un monocular Galilei Iris 6x40mm.

In fundal se vede  schita unei nave de patrulare facuta de catre amicul Csillag Attila.

Mircea