-----------------------------------
dreammer54
06 Ian 2018 20:03


-----------------------------------
Am vazut cum au obtinut altii oglinzi plane: indepartand vopseaua de pe spatele unei oglinzi obisnuite, para ramane doar stratul de argint sau aluminiu, ce-o fi ala.
Asa, la prima vedere, nu prea imi inspira incredere. Parca ar fi ca ideea aia de a-ti face reflector din oglinda de cosmetice vanduta de Lidl...
Cu orientarea pe cer cred ca m-as descurca. Doar oglinda, sa mai studiez cum pot sa o obtin (sau sa cumpar). Parca nu m-as complica cu doua oglinzi, cate una pt.fiecare obiectiv.

Despre binoclu: m-am uitat atent, in lumina,  in interiorul binoclului, dinspre obiective spre oculare.
Aproape de oculare, corpul binoclului, care mie imi pare din metal, are un decupaj rotund. Care in partea dreapta e rotund, iar in stanga...ei bine, aici e putin tesit, chiar in zona unde mie imi aparea pupila de iesire turtita.
Altfel, m-am mai uitat putin prin el si e ok, fara imagini duble.
Pacat ca nu avem cer senin.
Vreau si eu sa vad cum se comporta pe trepied si pe cer. Voiam totodata sa verific si daca intr-adevar nu face condens pe interior (din descrierea binoclului rezulta ca e umplut cu azot).
Multumesc.